terug

Villa Parsifal

Vijverlaan 71k6, Rotterdam

Omschrijving villa Parsifal:

Vrijstaande VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, gesitueerd ten westen van het noordelijke uiteinde van de vijver. Op de voorgevel bevinden zich de naamaanduiding "Parsifal", een erker met balkon en op de noordoostelijke hoek op de begane grond een hoog rechthoekig venster met houten onderverdeling en afgeronde beglazing. De ingang, met luifel van ijzer en glas, bevindt zich in de noordelijke zijgevel. Rechts hiervan een uitbouw ten behoeve van het trappenhuis. Hier zijn in de gevel ter hoogte van de begane grond en de eerste verdieping drie smalle hoge rechthoekige vensters opgenomen die elk in hoogte iets verspringen. Ook de zuidelijke zijgevel springt licht naar voren waarbij op de begane grond een hoog rechthoekig venster met houten onderverdeling is opgenomen, met afgeronde beglazing.

Aan de achtergevel is een uitbouw met erker op de begane grond en op de eerste etage een erker met daarnaast een balkon.

Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506431.

Waardering:

Villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensemblewaarde.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/rijksmonumenten.info

 
Info  Reacties Afbeeldingen Streetview